Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Ha egy fegyver kerül a kezébe, akkor meg is húzza a ravaszt” – mondja elemzőnk a Fideszről


„Ha egy fegyver kerül a kezébe, akkor meg is húzza a ravaszt” – mondja elemzőnk a Fideszről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:19:14 0:00

Miben újított a Fidesz tisztújító kongresszusa, mi lesz a budapesti Városháza-ügy következő fordulata és lehetnek-e ilyen ambíciózusak Márki-Zay Péter ígéretei – ezekről is beszélünk a 2022-es választásokig vezető utat végigkísérő podcast sorozatunk 6. részében.

A megszokott formában a megszokott tartalommal szolgált a Fidesz 29. tisztújító kongresszusa, értékelt Ruff Bálint kommunikációs és kampánytanácsadó. Talán megérne egy elemzést, hogy kik szólaltak fel és kik nem, de ennél fontosabb, hogy az ismét pártelnökké választott Orbán Viktor vizuálisan és tettekkel is újra demonstrálni tudta a tömörülés egységét. Az sem számít meglepetésnek, hogy az ellenzéki erők újfent elmulasztották kihasználni a kormányfő beszédében lehangzott féligazságok vagy csúsztatások egyhangú és nyilvános felfedését, mondta elemzőnk.

A kihagyott lehetőségek listáján végleg ott marad az üzemanyagok árának elszabadulása: ahogy előző beszélgetésünkben megjósoltuk, a kormányzat duplán húzott hasznot a hatósági ár bevezetéséből. Az utolsó pillanatig kivárva maximalizálta az adóbevételeket, majd az emberek pénztárcájának őreként léphetett fel az intézkedés bejelentésekor.

A koronavírus-járvány újabb hullámát továbbra sem célozza semmilyen összehangolt ellenzéki kommunikáció, pedig ez is értékes kampánytéma lehetne, figyelmeztet a szakember. Melléfogásokra azonban már több példát lehet említeni ezen az oldalon: hibás elgondolás volt Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt részéről, hogy a rezsicsökkentés sikeres kormányzati kommunikációjával szemben a piac később visszaütő érdekeit hangoztatta, még akkor is, ha ez reális veszélynek tűnik.

De ugyanígy kifogásolható, ahogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Városháza-ügyet kezelte. Ruff Bálint nem tartja meglepőnek, hogy bár az ellenzéki politikus elvesztette az előválasztást, mégis előkerült a kérdés. A Fidesz egy pragmatikus párt, így ha egy fegyver kerül a kezébe, akkor meg is húzza a ravaszt – fogalmazott podcastunkban. Az elemző szerint ennek a történetnek még nincs vége: várható, hogy a korrupciós vádak valahogy összeérnek majd az előválasztási kampányban elköltött milliókkal.

Nem volt szerencsés a momentumos Fekete-Győr András megnyilatkozása sem párttársa diploma-ügyéről, értékelt Ruff Bálint. Azzal, hogy megpróbálta tompítani a vádakat, a kormánypárt oldalára csúszott, ahol korábban Schmitt Pál volt államfő plágiumügyében kényszerültek hasonló kommunikációra.

A podcastban megszólaltatott Ruff Bálint jogászként végzett, és már több sikeres választási kampányban is dolgozott. A felvétel idején kommunikációs tanácsadó Botka László szegedi és Pikó András józsefvárosi polgármester mellett.
XS
SM
MD
LG