Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghosszabbíthatják a tavaszi félévet a felsőoktatási intézmények


Az Állatorvostudományi Egyetem évnyitó ünnepsége 2020. szeptember 7-én
Az Állatorvostudományi Egyetem évnyitó ünnepsége 2020. szeptember 7-én

Az elmúlt 24 órában 2 584 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 186 koronavírusos beteg. Zajlik a tömeges oltás, online a kínai Sinopharm mellett AstraZeneca vakcinára is lehet már időpontot foglalni.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint szerda óta 2 584 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 186 beteg, velük az elhunytak száma 27 358 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 245 928, kórházban 5 554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma a hivatalos adatok szerint 3 870 222, közülük 1 822 655-en a második oltást is megkapták. Zajlik a tömeges oltás, online a kínai Sinopharm mellett AstraZeneca vakcinára is lehet már időpontot foglalni.

Megjelent a Magyar Közlönyben szerda este az a rendelet, amely szerint a veszélyhelyzet ideje alatt meghosszabbíthatják az egyetemek és a főiskolák a tavaszi félévet. A rendelet úgy fogalmaz, hogy az intézmények eltérhetnek a tanév hosszára meghatározott időszaktól.

A felsőoktatási törvény szerint egy egyetemi tanév tíz hónapból áll, illetve a doktori képzés esetén tizenkét hónapból. Az egyetemeken november óta tart a távoktatás.

Az Országgyűlés csütörtökön kezdi tárgyalni azt a kormányjavaslatot, hogy a parlament őszi ülésszakának 15. napjáig hosszabbítsák meg a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályát.

"Szörnyű volt, nem kaptam levegőt": egy Covid-osztály küzdelmei
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:34 0:00

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG