Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: világszerte minden tizedik ember megfertőződhetett


Világszerte már minden tizedik ember elkaphatta a koronavírus-fertőzést – jelentette be Egészségügyi Világszervezet. Ez a becslés messze felülmúlja az eddig igazolt fertőzések számát.

Magyarországon hétfő reggelre 905 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), 11 beteg pedig elhunyt, ezzel a számuk már 833 főre emelkedett.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója ugyanakkor Genfben arról számolt be, hogy becslések szerint a világon már minden tizedik ember elkaphatta a fertőzést.

Michael Ryan az MTI szerint azt mondta, hogy az eredmény azt jelenti, a világ 7,6 milliárd fő körüli lakosságának túlnyomó többsége továbbra is kockázatnak van kitéve.

A 760 milliós becslés több mint húszszorosa a 35 millió igazolt fertőzésnek. Ugyanakkor szakértők régóta hagnoztatják, hogy a hivatalosan regisztrált adatoknál lényegesen magasabbak lehetnek a valós számok.

Súlyos helyzet

Több európai országban is súlyosabb a koronavírus-járvány, mint a tavaszi első hullámban. Több helyen, köztük Csehországban és az Egyesült Királyságban ismét bevezetik a tavaszihoz hasonló szigorú korlátozásokat.

Október elejére a 48 ezret is elérte a napi új koronavírus-esetszám az Európai Unió országaiban és Nagy-Britanniában, ami jóval magasabb, mint a napi esetszám bármikor az áprilisi hullám alatt.

XS
SM
MD
LG