Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus – Csaknem kétszáz halálos áldozat a hétvége magyar mérlege


Mentőautó a Kálvin téren, Budapesten.
Mentőautó a Kálvin téren, Budapesten.

Az elmúlt három napban 8370 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, a koronavírus okozta betegségekbe 197-en haltak bele. Szakértők szerint visszaszorulóban van a Covid-járvány, és ezzel együtt erősödik az influenza.

Az újonnan regisztrál esetekkel a járvány kezdete óta összesen 1.787.544 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három nap alatt elhunyt 197 beteg, velük az elhunytak száma 43.949 emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 154.752, kórházban 3615 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 132-en vannak lélegeztetőgépen. A szakértők szerint Magyarország a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Egyre nagyobb teret nyer az influenza

A koronavírus omikron variánsának visszaszorulásával az influenzaaktivitás jelentősen megnőtt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Összegzése szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az elmúlt háromheti stagnálást követően mérsékelten csökkent, azonban a virológiai adatok azt mutatják, hogy az elmúlt héten tovább erősödött az influenzavírusok cirkulációja.

Az influenza pozitivitási aránya és a hétről hétre nagyobb számban azonosított influenzavírusok száma jelzi, hogy a koronavírus omikron variánsának visszaszorulásával az influenza-aktivitás jelentősen megnőtt.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG