Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: Egy hét alatt öt halott és 171 új fertőzött Magyarországon


Virológiai vizsgálati minták a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának laboratóriumában 2023. február 7-én
Virológiai vizsgálati minták a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának laboratóriumában 2023. február 7-én

Múlt héten 171 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2.202.887-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a Koronavírus Sajtóközpont. Előző héten elhunyt öt beteg, velük a járvány halálos áldozatainak száma 48.873-ra emelkedett.

A koronavírus ellen beoltottak száma az MTI-hez eljuttatott hivatalos adatok szerint gyakorlatilag nem változik, a május 10-én kiadott adatokhoz képest (6.422.343) hetvennel vannak többen, 6.422.413-an, közülük 6.210.980-an a második, 3.905.405-en a harmadik, 425.897-en pedig a negyedik oltásukat is megkapták.

Az aktív fertőzöttek száma 2189, a gyógyultaké 2.151.825. Jelenleg 23 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

Ehhez kapcsolódóan: Lélegeztetőgép-beszerzés: az állami nyilvántartás szerint sem volt elég személyzet

Enyhén csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügy Központ tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 21. héten enyhe csökkenést mutatott.

A települések többségét stagnálás jellemzi. Csökkenő tendencia látható Győrben, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben – írták, kiemelve: emelkedő tendencia sehol sem tapasztalható.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG