Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Törli a Facebook az oltástagadó tartalmakat


A Facebook logója, háttérben a koronavírus -
A Facebook logója, háttérben a koronavírus -

Törlik az olyan tartalmakat a közösségi oldalról, amelyek azt állítják például, hogy biztonságosabb megkapni a vírust, mint az oltást, hogy a vakcinák veszélyesek, mérgezőek vagy autizmust okoznak. Az új szabály azonnal, vagyis február 8-án hatályba lépett.

A közösségi oldal a WHO-val egyeztetett, mielőtt kialakította azt a szabályozást, amely alapján például azokat a bejegyzéseket is eltávolítják, amelyek szerint a koronavírus-járványt ember alkotta.

Az új irányelvek, amelyekről itt közöl részleteket a Facebook, a közösségi oldal szerint segítenek abban, hogy továbbra is agresszív lépéseket tegyenek a COVID-19-ről és az oltásokról szóló téves információkkal szemben.

Az Instagramot is szigorúbban figyelik

Az írják, hogy azok a csoportok, oldalak és fiókok a Facebookon és az Instagramon, amelyek ismételten megosztják a törölt tartalmakat, teljesen eltávolíthatók a közösségi platformról.

A járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos, a Facebook irányelveit nem sértő állításokat is ellenőriztetik egy harmadik féllel, és folytatják a keresési eredmények javítását a platformjaikon.

"Amikor az emberek az oltóanyagra vagy a COVID-19-hez kapcsolódó tartalomra keresnek a Facebookon, akkor releváns, hiteles, harmadik féltől származó forrásokat biztosítunk."

Azt közölték, hogy a következő hetekben az Instagram keresőjében is megnehezítik az oltásellenes csoportok megtalálását.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG