Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két nagyvárosban is emelkedhet itthon a covid-fertőzöttek száma


A koronavírus-gyanús esetek szűrésére felállított mobil mintavételező állomás Szentendrén 2020. december 16-án.
A koronavírus-gyanús esetek szűrésére felállított mobil mintavételező állomás Szentendrén 2020. december 16-án.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma kevesebb, a halálos áldozatoké több, mint egy nappal korábban volt - ez derül ki a friss magyarországi járványadatokból.

Az elmúlt 24 órában 578 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 369 288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 78 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 656 főre emelkedett - számol be a friss adatokról a járvány miatt létrehozott kormányzati portál.

A gyógyultak száma 268 803 fő, az aktív fertőzötteké 87 829. Kórházban 3729 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 272-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 243 036 embert oltottak be, közülük 68 526 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Ezen a héten a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban.

Két nagyvárosban megugorhat a fertőzöttek száma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ friss adatai szerint az előző hetek csökkenő tendenciája után országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendencia tapasztalható, míg Győrben, Pécsett és Szombathelyen csökkenőben van a szennyvízben az örökítőanyag mennyisége.

Hatásosak-e a koronavírus mutációi ellen is a vakcinák?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:58 0:00

Ami a nemzetközi adatokat illeti, világszerte már több mint 103 millió a fertőzöttek és 2,24 millió a halálos áldozatok száma. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint a járvány az Egyesült Államokat sújtja a leginkább, majd India, Brazília az Egyesült Királyság és Oroszország következik.

Ausztria egyszerre lazít és szigorít

Az osztrák kormány úgy döntött, hogy február 8-tól az élet bizonyos területein lazít a járványügyi intézkedéseken. Szigorú szabályokkal, de újraindul a tantermi oktatás és a kereskedelem. A vírusmutációk megfékezése érdekében ugyanakkor szigorítanak a határátkelés feltételein.

Észak-Macedóniában még csak kost kezdik az oltást

Sürgősségi eljárás keretében fogadta el az észak-macedón parlament a gyógyszerekről szóló törvény módosítását, ami lehetővé teszi a koronavírus elleni oltóanyag beszerzését a kormány számára. Az MTI tudósítása szerint Szkopje a kínai Sinopharm vakcinájának beszerzését tervezi.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG