Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus: a járvány legfrissebb hírei itthonról és külföldről

Folyamatosan frissülő oldalunkon egy helyen találja a koronavírus-járvány legfrissebb híreit itthonról és külföldről. Összegyűjtjük a vírus terjedéséről, a fertőzöttek, betegek és halálesetek számáról, a védekezésről és oltóanyagokról szóló híreket.

  • A nyári visszaesés után ismét meredeken emelkedik az új fertőzöttek száma
  • Az európai országok sorra beutazási korlátozásokat léptetnek életbe
  • A fertőzés második hullámában a fiatalok nagyobb arányban kapják el a vírust, mint tavasszal
  • Az országok igyekeznek elkerülni az első hullám idején bevezetett általános lezárásokat, korlátozásokat a gazdaság működésének fenntartása érdekében
  • Legfrissebb híreinket minden reggel elolvashatja hírlevelünkben, melyre itt iratkozhat fel
10:23 2020.09.20.

MÁV ÉS VOLÁN Hétfőtől tovább szigorít a MÁV-Start és a Volánbusz a maszkhasználaton, így azt már nem csak a járműveken, de a megállókban is kötelező lesz hordani. Az MTI szerint ez minden 6 évesnél idősebb utasra vonatkozik, aki nem tartja be a rendeletet, nem utazhat, miként azok sem, akik nem a rendeletben előírt módon viselik az orrot és a szájat eltakaró maszkot (és nem sálat vagy kendőt, mert azok már nem elegendőek).

09:38 2020.09.20.

MAGYARORSZÁG Vasárnap reggeli adatok szerint újabb 1070 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, nyolc beteg elhunyt. Ezzel 11 990-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 683-ra emelkedett, 4391-en már meggyógyultak – írta a kormányzati koronavirus.gov.hu oldal.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontokban, azaz lényegében az összes zárt helyen. Az MTI összefoglalója szerint hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

15:01 2020.09.18.

MAGYARORSZÁG Péntek reggelre újabb 941 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és hat beteg elhunyt. A járvány eddig 669 életet követelt. Az aktív fertőzöttek száma 11.202, kórházban 374 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

14:59 2020.09.18.

SZERBIA Elektronikus megfigyelés alá helyezik a külföldről hazatérőket, nem kell karanténba vonulniuk, és orvoshoz sem kell menniük.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG