Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Maradnak a szigorú járványügyi intézkedések az ünnepek alatt is


Orbán Viktor miniszterelnök járványügyi szakemberekkel egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. december 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök járványügyi szakemberekkel egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. december 3-án

Orbán Viktor bejelentette, hogy január 11-éig biztosan maradnak a most érvényben lévő intézkedések. Szenteste lehet kivétel, de erről majd december 21-én döntenek.

Maradnak az eddigi járványügyi intézkedések, jelentette be Orbán Viktor Facebookon. A magyar miniszterelnök elmondta, hogy a szakértőkkel történő egyeztetés után úgy döntöttek, maradnak az eddig érvényes intézkedések, például a kijárási tilalom, január 11-éig.

Arról, hogy szenteste lesz-e kivétel a korlátozások alól, csak december 21-én fogják eldönteni. Szilveszterkor biztosan nem lesz kivétel, nem lehet szilveszteri bulikat tartani.

Ezekre azért volt szükség, mert a november 11-én éjféltől elrendelt korlátozások hatálya - köztük az este 8-tól másnap reggel 5-ig tartó kijárási tilalom - december 10-én éjfélkor lejár. Orbán Viktor legutóbb a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy a járványügyi szakemberek mereven elleneznek mindenfajta könnyítést.

Csehországban már lazítottak a korlátozásokon, de talán túl hamar:

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG