Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Minden korábbinál magasabb a járvány halálos áldozatainak száma


Koronavírus elleni oltásra várakozók Miskolcon 2021.02.06-án
Koronavírus elleni oltásra várakozók Miskolcon 2021.02.06-án

Soha nem haltak meg még itthon egy nap alatt annyian a járványban, mint szerdán. 272 ember vesztette életét 24 óra alatt. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma 9637. Csütörtök délelőtt kiderülhet, milyen újabb járványügyi korlátozásokról döntött a kormány a közelgő húsvét miatt.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint az elmúlt 24 órában 9637-tel nőtt az új fertőzöttek száma, velük együtt a járvány kezdete óta összesen 603 347 fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 272 beteg, így az elhunytak száma 19 224 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 196 553 főre emelkedett. 11 760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál adatai szerint csütörtökig 1 747 519 embert oltottak be, ebből 524 604 -en a második oltást is megkapták.

Kiderülhet, mi lesz a húsvéti járványügyi menetrend

Csütörtökön várhatóan bejelentik azokat az újabb intézkedéseket, melyekkel nekimegy az ország a húsvétnak, kiderül, hogyan folytatódnak a március 22-vel egy hétre meghosszabbított korlátozások.

A szomszédos Ausztria legfertőzöttebb, keleti tartományaiban például hat napra szóló teljes zárlatot vezetnek be húsvétkor, nem is elsősorban a járvány eszkalálódásának megelőzése, hanem a kórházak túlterheltségének csökkentése érdekében.

Burgenlandban, Alsó-Ausztriában és a fővárosban, Bécsben napok óta súlyosak a járványügyi adatok, mondta szerda este, a korlátozások bejelentésekor Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter. Korábban Orbán Viktor miniszterelnök többször is arról beszélt, hogy Magyarország egyfajta "laboratóriumként" tekint a járványban az ausztriai intézkedésekre.

XS
SM
MD
LG