Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hétezer fölött a koronavírus magyar áldozatainak száma


Ápoló méri egy koronavírustesztre érkezett beteg lázát az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, 2020. május 5-én.
Ápoló méri egy koronavírustesztre érkezett beteg lázát az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, 2020. május 5-én.

Az aktív fertőzöttek száma 194 194 fő, 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

3470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 beteg, így az elhunytak száma 7130 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 82 546 fő, az aktív fertőzöttek száma 194 194 fő. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezen a héten már nincs külön idősáv az időseknek

A kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. Időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban.

Szlávik nem javasolja a lazítást karácsonyra

A kormány további egy hónapig meghosszabbította a járványügyi intézkedéseket, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés.

A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz. Szlávik János infektológus az M1-en úgy nyilatkozott, hogy szerinte nincs lehetőséges a lazításra a karácsonyi időszakra.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG