Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét megugrottak a hazai járványadatok


Koronavírusos beteg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában 2020. október 15-én
Koronavírusos beteg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában 2020. október 15-én

Az elmúlt 24 órában 5415 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 171 beteg.

Ismét többségében idős, krónikus beteg a halálos áldozat, velük együtt az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190.

Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

Izraelben is kezdődik a tömeges oltás

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerda este jelentette be, hogy december 27-én kezdik az oltást, a tervek szerint naponta 60 000 vakcinát adnak be. A miniszterelnök közölte, hogy az emberek bátorítására elsőként ő oltatja be magát - tudósít a Reuters.

Szerdán landolt a Tel-Aviv-i Ben Gurion repülőtéren a Pfizer és a BioNTech oltóanyagának első, még csak kísérleti jelleggel, a szállítás tesztelésére elküldött rakománya, és a továbbiakban várhatóan a Moderna, az AstraZeneca és más gyógyszergyártó cégek termékeit is fel fogják használni Izraelben.

Csehországban december 23-ig meghosszabbítják a szükségállapotot, Törökországban meghaladta a 1,5 milliót a koronavírussal eddig regisztrált fertőzöttek száma, Brazíliában pedig négy hónapja nem volt olyan magas a napi új fertőzöttek száma, keddről szerdára több mint 53 ezer újabb esetet regisztráltak.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG