Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus - 181 halálos áldozat, ez itthon a negyedik legmagasabb napi adat


Védőfelszerelést viselő orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.
Védőfelszerelést viselő orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.

Az elmúlt 24 órában 4153 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 181 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6965-re emelkedett.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 80 752 fő, az aktív fertőzöttek száma 192 683.

Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 7646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

A halálozások napi számát tekintve ez Magyarországon a negyedik legmagasabb adat, míg a napi fertőzési szám egymás után második nap csökken.

Hatósági házi karanténban 47 486-an vannak, míg a mintavételek száma 2 301 174.

A portálon emlékeztetnek arra, hogy a karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én dönt a kormány, azt azonban már bejelentették, hogy az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

A kormány egyelőre felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG