Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

4428 új fertőzött, 187 halott Magyarországon


Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án
Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án

7 335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen. Az egészségügyi dolgozók már az idén elkezdhetik megkapni az oltást. Tilos lesz szilveszterkor mindenfajta tűzijáték közterületen.

4428 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 295 977 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 187 beteg, így az elhunytak száma 7 725 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 89 814 fő, az aktív fertőzöttek száma 198 438 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7 335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi dolgozók már az idén kaphatnak oltást

Már december végén elkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása a kijelölt oltópontokon Magyarországon – mondta az operatív törzs nevében megszólaló Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetőjének szerint egyre reménykeltőbb hírek érkeznek a vakcináról: december 21-én dönthet az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer oltóanyagának engedélyezéséről, ezután kezdődhet az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is.

A kormány más oltóanyaggyártók – az AstraZeneca, a Janssen, a CureVac és a Moderna – vakcináiból is lekötött 17,5 millió adagot. A gyógyszerészeti hatóság emellett vizsgálja az orosz és a kínai vakcina felhasználási lehetőségeit is.

Tilos lesz a tűzijáték közterületen

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a szilveszterkor is érvényes kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Az év végén, december 28-án 18 óra és január 1-jén reggel 6 óra között az amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni, felhasználni.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányrendelet egész pontosan a tűzijátékok közterületi használatát tiltotta meg a december 28-a és január 1-je közötti időszakra. Vagyis magánterületen ugyanúgy lehet használni ezeket, ahogyan eddig is, ha csak a kormány nem egyértelműsíti a rendeletet.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
XS
SM
MD
LG