Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kovács Alex Gábor indul Belváros ellenzéki polgármesterjelöltjeként


Kovács Alex Gábor
Kovács Alex Gábor

Facebook-üzenetben jelentette be polgármesteri indulását a már 25 ezer fő alá csökkent lakosságú Belváros-Lipótváros MSZP-s, de az összellenzéki frakciót is vezető politikusa.

A 17 éve kerületi önkormányzati képviselő üzenetében kiemeli a kerület többezres népességfogyását: „Műemlékeinkből hotelek épülnek, számos közterületből vurstlit csinálnak: mintha az egész Belváros vigalmi negyed lenne, nem pedig otthon. Csodálkozunk, hogy a kerület lakossága drámaian csökken?”

A belvárosi ügyekben rendszeresen akciózó Kovács Alex nem az MSZP, hanem a Tiéd a Belváros Egyesület színeiben indul, amelyben az összes ellenzéki párt helyi politikusa ott van, helyben politizáló ellenzéki vetélytársa így várhatóan nem lesz. A frakcióvezető arra az esetre is üzent, ha valamelyik ellenzéki párt országos központja mégis jelöltet állítana: „Az önkormányzati választáson, és ha kell, az ellenzéki előválasztáson is nyerni fogok.”

2019-ben a szintén szocialista, de Kováccsal ellentétben nem helyi beágyazottságú Tüttő Kata indult összellenzéki jelöltként a posztért, a Jobbik önálló polgármesterjelöltet állított (a képviselő-testületbe sem került be jobbikos). A jelenleg a Fővárosi Önkormányzat alpolgármestereként politizáló, de Brüsszelbe készülő Tüttő 42 százalékot kapott, a 2014 óta polgármester fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter 52-t.

Előtte Rogán Antal volt a belvárosi polgármester, aki jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Az ő regnálása alatt alakult ki a kerület ingatlanprivatizációs gyakorlata, amikor tucatjával adtak/adnak el friss, néhány hónapos bérleti jogviszony után a becsült piaci érték harminc százalékáért értékes, üzlethelyiségként hasznosított ingatlanokat.

XS
SM
MD
LG