Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kreml: Ukrajna dróncsapásokkal próbált végezni az orosz elnökkel


Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője moszkvai sajtótájékoztatóján 2020. december 17-én
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője moszkvai sajtótájékoztatóján 2020. december 17-én

Vlagyimir Putyin rezidenciáját próbálta meg eltalálni pilóta nélküli repülőgépekkel az ukrán haderő szerdára virradóra – állította a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy mindkét drónt sikerrel megsemmisítették a hadsereg és a különleges erők hatékony fellépésének köszönhetően.

Aláhúzta, hogy az esetre „terrortámadásként, az elnök elleni merényletkísérletként” tekintenek, és „fenntartják a jogot válaszintézkedésekre”.

A szóvivő végül arról is beszámolt, hogy ettől függetlenül megtartják a május 9-i, győzelem napi katonai parádét, amelyre számos vendéget várnak külföldről.

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester betiltotta az engedély nélküli civil drónok használatát a város légterében.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó tagadta, hogy országának bármi köze lett volna az állítólagos támadáshoz.

Ehhez kapcsolódóan: Szevasztopol elleni ukrán támadás elhárításáról számolt be az orosz hadsereg

„Csakis a helyi ellenálló erők gerillatevékenységét jelezheti az azonosítatlan, pilóta nélküli légi eszközök feltűnése az energetikai létesítményeknél vagy a Kreml területén” – írta Twitteren.

„Oroszország minden jel szerint nagyszabású terrortámadást készít elő. Ezért vett először őrizetbe egy állítólagos óriási felforgató csoportot a Krím félszigeten, most pedig bemutatja, hogy »drónok vannak a Kreml felett«” – mutatott rá.

Kiemelte, hogy Ukrajna kizárólag védekező háborút folytat, nem támad célpontokat az orosz területeken, az ugyanis nem oldana meg semmilyen katonai ügyet.

Egy építész kiszivárogtatta Putyin titkos rezidenciájának terveit
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:44 0:00

XS
SM
MD
LG