Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zolán: Kossuth Lajos óta nem vittek ennyi embert utcára Debrecenben


Fontos politikai tudás és képesség többezres nagygyűlést tartani Debrecenben, ez Kossuth Lajos óta nem sikerült senkinek. De az egy másfajta politikai tudás, hogyan építek olyan pártot, amely jelen is van Debrecenben – mondja Lakner Zoltán politológus Elemző című podcastunkban.

Nézze meg a videós podcastot:

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Lakner: Kossuth Lajos óta nem vittek ennyi embert utcára Debrecenben
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:45:06 0:00

Az Elemző főbb gondolatai:

  • Nincs könnyű helyzetben Magyar Péter, mert borzasztó nehéz olyan embereket találni, akik megfelelnek többféle szempontnak: alkalmazkodni tudnak a pártvezetéshez, egy formálódóban lévő értékrendhez, van helyi ismertségük, tudnak kommunikálni, meg tudják szólítani a választókat.
  • Senkit ne tévesszen meg, hogy nem lát annyi fideszest pultozni, mint ellenzékit, hogy a miniszterelnök titokban tartja az országjárását, a Fidesz ugyanis tíz éve ezt csinálja, majd fölényesen megnyeri a választást.
  • A falusi miniszterelnök imidzs, a szakmunkások megszólítása hónapok óta az első olyan üzenet, amely érthető a Fidesz saját választóinak.
  • Karácsony Gergely épp összepártozza magát egy olyan hangulatban, amikor pont ezeket a pártokat nem akarja a választók egy része látni, Vitézy Dávid pedig épp akkor akar pártpolitika-ellenesen kampányolni, amikor Magyar Péter megjelenésével piaca lett a pártpolitizálásnak.
  • A kínai elnök látogatásáról is azt a kérdést kellene feltenni, mint általában az orbáni külpolitika kapcsán: mi a magyar érdek? Miért jó ez a magyar állampolgároknak, és az, hogy Orbán Viktor ezen a módon helyezi fel magát a világpolitikai térképre, milyen előnnyel jár a magyar gazdaság jövője szempontjából, milyen előnnyel jár a magyar oktatás, a magyar munkavállalók, a magyar környezetvédelem szempontjából?
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG