Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zoltán: Fölényesen megnyerte Magyar Péter ezt a hetet


Míg Orbán Viktor még mindig kujtorog, hogy otthonra leljen az európai politikai térben, addig Magyar Péter elérte, hogy a legnagyobb európai pártcsalád tagja legyen – mondja Lakner Zoltán. Az Elemzőben Magyar Péter mandátumszavaztatásáról, a Fidesz helykereséséről, Karácsony és Vitézy viszonyáról és az ellenzéki vereség következménynélküliségéről is beszéltünk.

Az Elemző legfontosabb gondolatai:

  • Orbán Viktor azokkal fizettetné meg az uniós bíróság büntetését, akik „nyernek a migráción”. Ez Lakner Zoltán szerint azt jelentheti, hogy azokra az emberi jogvédő szervezetekre vethetnek ki különadót, amelyek exponálták magukat a menekültek elleni jogsértések feltárásában.
  • Orbán Viktor nem tudja befolyásolni, hogy mi legyen az európai parlamenti többség összetétele; másrészt nem a motorja a néppárti és ECRS-közeledésnek, hanem kifejezetten nélküle tud megvalósulni.
  • Úgy zárult le ez a hét, hogy a Tisza Pártnak van európai parlamenti otthona, ráadásul a legnagyobb frakció, míg a Fidesz vezetőjének, a magyar miniszterelnöknek úgy kell hazajönnie majd, hogy most sem tudta megoldani ezt a problémát, ahogy már három éve nem tudja.
  • A főpolgármesteri érvénytelen szavazatok újraszámolásából az derült ki, hogy az összesen leadott nyolcszázezer szavazatból végül ötszázat vitattak, tehát nem lehet azt mondani, hogy teljesen megbízhatatlanul zajlott le a választás.
  • A DK és az MSZP reálpolitikai érzéke odáig vezetett, hogy 2019-hez képest közel harmadára csökkent a támogatottságuk.

Ha csak hallgatná a beszélgetést, azt itt teheti meg:

Lakner Zoltán: Fölényesen megnyerte Magyar Péter ezt a hetet
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:51 0:00

Ha pedig nézné is, akkor ide kattintson:

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG