Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lázmérést végeznek, ha kell, tesztelik a menedékkérőket – állítja az Emmi


Az Emmi közleménye szerint elvégzik a Magyarországra érkező menekültek egészségügyi ellátását és szükség szerint koronavírus-tesztelését. A kép a záhonyi állomáson készült az orosz–ukrán háború elől menekülő emberekről 2022. március 1-jén
Az Emmi közleménye szerint elvégzik a Magyarországra érkező menekültek egészségügyi ellátását és szükség szerint koronavírus-tesztelését. A kép a záhonyi állomáson készült az orosz–ukrán háború elől menekülő emberekről 2022. március 1-jén

Magyarországon az elmúlt 24 órában 3862 új fertőzöttet igazoltak és 77 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Az Emmi szerint a menekültek fogadásakor a járványügyi szempontok figyelembevételével járnak el, szükség szerint elvégzik egészségügyi ellátásukat és koronavírus-tesztelésüket.

Az újonnan regisztrált esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.796.982-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 beteg, velük a halálos áldozatok száma 44.211-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 142.456, kórházban 3120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszólalt az Emmi a menekültek Covid-szűréséről

Egy héttel az első menekültek érkezése és egy nappal azután, hogy Rusvai Miklós virológus azt mondta, újabb járványhullámot indíthat el tavasszal a menekültáradat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki. Azt írják, hogy a járványügyi szempontok figyelembevételével járnak el a menekültek fogadásakor.

Egészségügyi csapatokat állítottak fel Vásárosnaményban, Fehérgyarmaton és Tarpán, amelyek 24 órás szolgálatot teljesítenek, és segítik a regisztrációs pontok munkáját. Az egészségügyi pontok számát szükség szerint bővítik, áll a tárca közleményében.

Arról is írnak, hogy az egészségügyi csoportok tagjai korábban tapasztalatot szereztek Covid-ellátásban. Az Emmi szerint minden, Magyarországra belépő menedékkérőn lázmérést végeznek, ellenőrzik, hogy érvényes-e a Covid elleni oltási igazolványa, ha gyanítható, hogy fertőzött, tesztelik.

Ha a menedékes oltatlan vagy utolsó oltása régi, felajánlják neki a védőoltást.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG