Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar járványadatok: 195 halálos áldozat alig 24 óra alatt


Feliratok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltópont előtt Miskolcon 2021. augusztus 28-án.
Feliratok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltópont előtt Miskolcon 2021. augusztus 28-án.

Hétfő óta 3575 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon és 195 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Magyarországon is megjelent az omikron vírusvariáns, és megérkezett a Pfizer első gyermekvakcina szállítmánya.

A kormányzati járványportál adatai szerint az újonnan regisztrált fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.202.514 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A 195 újabb halálos áldozattal együtt a járvány miatt elhunytak száma 37.079 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 168.918. Kórházban 6507 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 563-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon is megjelent az omikron vírusvariáns

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, az országos tiszti főorvos bejelentette, hogy Magyarországon két mintában is kimutatták az omikron-vírusvariánst. Ez csak idő kérdése volt, hiszen egyre több országban bukkan fel, és a szomszédos országok közül is többen megjelent már.

A mutáció egy olyan házaspárt fertőzött meg, akik nem utaztak külföldre az utóbbi időben, tehát csak Magyarországon kaphatták el a betegséget. Az egyik fertőzöttnek enyhe tünetei vannak, a másik középsúlyos állapotban van és kórházban ápolják.

A laboratórium, amelyben kimutatták a két omikronos fertőzést, további gyanús eseteket is vizsgál.

Megjött az 5-11 évesek vakcinája

Kedd reggel megérkezett a Pfizer első gyermekvakcina-szállítmánya, amelyből 69 ezer 5-11 éves gyermek oltása kezdődhet meg. Kedd reggel megkezdték az oltóanyagok kiszállítását, az első adagot a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

A szülők az internetes időpontfoglalón keresztül a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosnál kérhetik a gyermekük oltását. Ennek a korosztálynak az oltása országosan szerdán kezdődik, erről itt írtunk bővebben.

XS
SM
MD
LG