Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar katonák koronavírus-fertőzéséről beszélt a honvédelmi miniszter


Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Csepel és Balatonakarattya nevű felújított tűzszerész járőrhajók átadásán Budapesten, az MH Hadikikötőben 2019. november 5-én
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Csepel és Balatonakarattya nevű felújított tűzszerész járőrhajók átadásán Budapesten, az MH Hadikikötőben 2019. november 5-én

Több mint 1100 katona fertőződött meg eddig, 900 már meggyógyult, egyikük sem került lélegeztetőgépre - mondta Benkő Tibor.

Benkő Tibor arról is beszélt a Spirit FM-en beszélt azokról az óvintézkedésekről, amelyeket a honvédségnél vezettek be a járványhelyzetben. int mondta. Elmondta azt is, hogy a külszolgálatban lévőket váltás előtt letesztelik, karanténba kerülnek, és utazás előtt újra szűrik őket.

Több mint 1100 katona fertőződött meg eddig, 900 már meggyógyult, egyikük sem került lélegeztetőgépre - mondta Benkő Tibor, aki egy súlyosabb esetről is beszámolt, egy Koszovóban szolgáló magyar katona lett koronavírusos, az állapota rosszabbra fordult, hazahozták és már stabil állapotban van.

Katonák a magyar egészségügyben

Naponta 1100 katona segíti itthon a járványhelyzetben az egészségügy működését. Egyelőre ennyit kértek a honvédségtől, de ha arra szükség van, tudják emelni a létszámot - mondta a honvédelmi miniszter. A honvédség hétfő óta különféle intézmények őrzésében, védelmében is részt vesz - idézte a minisztert az atv.

Orbán Viktor november 11-én jelentette be, hogy a közrend fenntartásában, és ahol ez lehetséges, az egészségügyre nehezedő nyomás csökkentésében is részt vesz a honvédség.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltett videóban közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztetve, a katonák besegítenek a rendőségnek, a központi közigazgatásnak és az egészségügynek.

Ahogy durvul a járvány, úgy lesz kint egyre hidegebb - nyomás alatt a hajléktalanellátó-rendszer
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:55 0:00

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG