Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter a volt feleségével folytatott beszélgetést készül nyilvánosságra hozni


Varga Judit igazságügyi miniszterként akkori férjével, Magyar Péterrel a székelyföldi Madéfalván 2023. január 7-én
Varga Judit igazságügyi miniszterként akkori férjével, Magyar Péterrel a székelyföldi Madéfalván 2023. január 7-én

A felvétel készítésének körülményeiről és nyilvánosságra hozásának okairól beszélt egy interjúban a pártalapításra készülő Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, aki állítása szerint ezt a felvételt viszi az ügyészségre, hogy bizonyítsa azt, amit a Völner–Schadl-ügy kapcsán Rogán Antalról mondott egy hete.

Mint arról korábban beszámoltunk, ma reggel 9 órakor folytatódik Magyar Péter meghallgatása a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében. Azt tervezi, hogy amint belép az épületbe, nyilvánosságra hozza Facebook-oldalán azt a hangfelvételt, amely szerinte bizonyítja az ügyészséggel egy hete közölt állításait, egyebek között azt, hogy Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről, az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták a végrehajtói botránnyal kapcsolatos ügyészségi iratokat.

Magyar Péter tegnap szintén a közösségi oldalán megjelentetett egy interjút, amely vele készült, és amelyben a nyilvánosságra hozni tervezett interjú készítésének körülményeiről beszélt a Gulyáságyú Média alapító szerkesztőjének.

Magyar Péter azt mondta, hogy 2023 januárjában, az otthonukban vett fel egy beszélgetést, amely közte és volt felesége, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter között zajlott. Azt javasolta a feleségének, hogy mondjon le a miniszteri posztról, Varga Judit pedig elkezdte neki magyarázni, hogy ez egy maffiakormány, nem lehet csak úgy kiszállni belőle, majd mesélt egy-két dolgot. Magyar Péter azt mondta, hogy nem minden van rajta a felvételen, de néhányat rögzített.

Hozzátette, hogy korábban soha nem rögzítette senkinek a beszélgetését, ennek akkor a családja biztonsága, védelme érdekében látta szükségét. Korábban nem akarta sem felhasználni, sem nyilvánosságra hozni a hangfelvételt, most viszont úgy gondolja, hogy ha a családját már nem tudja megvédeni vele, legalább az országot megpróbálja megvédeni egy maffiaszerűen működő kormánytól.

Azt is mondta, hogy a volt felesége tudott arról, hogy létezik a hangfelvétel. Néhány hete azt javasolta Varga Juditnak, hogy ő is menjen be vagy vele, vagy külön az ügyészségre, és mondja el, mit tud, de Varga Judit elzárkózott ettől.

A pártalapítást tervező Magyar Péter azt mondja, azért is hozza most nyilvánosságra a felvételt, mert az egy héttel ezelőtti ügyészségi meghallgatása után kiadott ügyészségi közleményben csúsztatások és valótlanságok voltak. Erre egyébként utalt egy héttel ezelőtt a jogi képviselője, Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is, aki úgy fogalmazott: az, aki az ügyészségi közleményt írta a meghallgatásról, nem ugyanott töltötte azt a négy órát, ahol ő.

A hangfelvétel nyilvánosságra hozásának másik okaként Magyar Péter azt a kormánymédiában és a kormányhoz köthető felületeken folyó lejárató kampányt jelölte meg, amellyel hetek óta igyekeznek őt és a családját besározni.

A felvételről azt mondta, hogy mivel nem jó minőségű, feliratozzák majd. Szerkesztőségünk terveink szerint beszámol majd Magyar Péter mai ügyészségi meghallgatásáról és a hangfelvételről is, amelynek hitelességéről igyekszünk megbizonyosodni.

Korábbi összefoglalónkat Magyar Péter politikai-közéleti megnyilatkozásairól a kegyelmi botrány kirobbanásától az alábbi cikkben olvashatja:

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG