Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter: Készült olyan hangfelvétel, amelyen más kormánytag is beszél


Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 26-án
Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 26-án

Ebben az ügyben egyelőre ennyi hangfelvételt találtam, de keresek tovább és ha találok, azt is meg fogom osztani az ügyészséggel - mondta újabb ügyészségi meghallgatása után Magyar Péter. Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje hozzátette, készült olyan hangfelvétel, amelyben más kormánytag is beszél.

Magyar Péter, csakúgy mint egy héttel ezelőtt, több órát töltött a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében. Azt mondta, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvételt mondatról mondatra meghallgatták, kérdéseket tettek fel neki az ügyészség munkatársai. Hangsúlyozta, hogy a felvétel vágatlan, úgy tette közzé, ahogyan felvette.

Azt nem tudja megerősíteni, hogy az ügyészég fel fogja-e használni a hangfelvételt, amely szerinte 3-4 súlyos bűncselekményről tanúskodik.

„Azt gondolom, nem tehetnek más, mint hogy tanúként több kormánytagot megidéznek, sőt én azt mondom, hogy nem tehetik meg, hogy a miniszterelnököt ne idézzék meg tanúként. Nyilvánvalóan jóval több dologról van neki tudomása, mint amiről a volt feleségemnek és nekem tudomásom volt” – fogalmazott Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy Varga Judit és Gulyás Gergely magában a bűncselekményekben nem érintett.

Arra a posztra is reagált, amelyet volt felesége, Varga Judit közösségi oldalára került ki, nem sokkal azután, hogy a hangfelvétel nyilvánosságra került, és amelyben arról van szó, hogy ő hogyan terrorizálta, bántalmazta Varga Juditot éveken át. Magyar Péter közölte, hogy nem bántalmazta a feleségét, a felesége nem volt megfélemlítve. Szerinte egy szakértő azt is meg tudná állapítani, hogy említett posztot nem a volt felesége írta.

Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség budapesti, Markó utcai épülete elé hívott össze estére demonstrációt. Szerinte ez egy spontán demonstráció, ezért nem szükséges bejelenteni a rendőrségen.

A Szabad Európa munkatársa is ott volt a sajtótájékoztatón, videótudósítását itt nézheti meg:

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG