Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyarországi adatokra hivatkozott a Szputnyikkal oltottakról az orosz miniszter


Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinája az oltás napján a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 3-án
Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinája az oltás napján a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 3-án

Több mint egymillió magyar oltottak be a koronavírus elleni orosz vakcinával. A magyar kormány nem közöl itthon adatokat arról, hogy a kórházba kerültek vagy az elhunytak közül hányan, milyen vakcinával voltak beoltva. Az orosz egészségügyi miniszter viszont egy tájékoztatón pontos magyarországi adatokra hivatkozott.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása szerint arról beszélt, hogy a Magyarországról kapott információk szerint a több, mint egymillió magyar közül, akiket az orosz vakcinával beoltottak, a fertőzöttek aránya nem haladja meg a 3-4 százalékot.

A hvg.hu vette észre a tudósítást, amely szerint az orosz vakcinával oltott magyarok mindössze 0,4 százaléka lett súlyosabban beteg, a halálesetek pedig extrémen ritkák.

Hozzátette, hogy a Szputnyikkal oltottak körében a megbetegedések száma az Orosz Föderációban sem haladja meg a 3-4 százalékot, és a beoltottak között ritkán fordul elő súlyos megbetegedés.

"Tisztában vagyunk vele, hogy vannak immunhiányok, és így tovább. Rendkívül ritka a halálesetek száma" – tette hozzá.

Az orosz miniszter arról is beszélt, hogy az orosz kedvező irányba halad az Egészségügyi Minisztérium és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkája a Szputnyik V elismeréséhez. Zajlanak az egyeztetések a nemzetközi szakértők Orosz Föderációba látogatásának időpontjáról.

XS
SM
MD
LG