Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Titokzatos telefonhívás miatt szakította meg az audienciát a pápa


A Pókemberrel való találkozás után újabb meglepő dolgot tett a pápa: az audienciát megszakítva mobilozott
A Pókemberrel való találkozás után újabb meglepő dolgot tett a pápa: az audienciát megszakítva mobilozott

A mobiltelefonok feltűnése idején még kifejezetten udvariatlan dolog volt metrón, buszon vagy étteremben telefonálni. Az ember általában felállt az asztaltól, és kiment, hogy ne zavarjon senkit a beszélgetéssel. Változtak az idők – és úgy tűnik, hogy ez a változás már a Vatikánt is elérte.

Szerdán ugyanis maga Ferenc pápa volt az, aki szokásos vatikáni audienciáját megszakítva fogta a mobilját, és perceken át beszélgetett egy ismeretlen személlyel.

A protokollt határozottan felrúgva a pápa átvette a mobilt a személyzet egyik tagjától, miközben a vatikáni auditórium színpadán állt, és élénk beszélgetést folytatott a hívó féllel. Utána megáldotta a jelenlévőket.

Valamit aláírt a levegőben

A pápa szabad kezével gesztikulált, a szemtanúk szerint úgy, mintha a hívó fél látná őt, miközben a másik kezével a bal füléhez tartotta a készüléket. Úgy tűnt, mintha magyarázna valamit, és hogy inkább ő beszélt, nem a másik.

Közben kétszer olyan mozdulatot tett, mintha aláírna valamit.

A Vatikán nem volt hajlandó magyarázattal előállni a nagy nyilvánosság előtt folytatott telefonbeszélgetésről.

Az audienciákon a pápa megáldja a jelenlévőket, majd általában elvegyül a tömegben, hogy személyesen – és szeretettel – is üdvözöljön embereket.

Megzavarta a mobilhívás?

Ezúttal eltért a rutintól, és másfelé indult, miközben a lépcsőn lefelé tartva beszélgetett a személyzet egy másik tagjával. Ahelyett, hogy üdvözölte volna a híveket, a színpadon lévő kijárat felé vette az irányt.

Ezután először a segéd, majd maga a pápa is intett a résztvevőknek, hogy várjanak. A segítő kinyitotta az ajtót, a pápa pedig gyorsan elhagyta a színpadot.

Néhány perc múlva visszatért, és a márványlépcsőn lement a közönségrészlegbe, hogy elvegyüljön azok között, akik kezet akartak fogni vagy szelfit akartak készíteni vele.

Az AP tudósítása nyomán.
XS
SM
MD
LG