Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra, 64 új fertőzöttet azonosítottak


Koronavírus elleni oltásra érkezik egy férfi a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontjára 2021. június 29-én
Koronavírus elleni oltásra érkezik egy férfi a békéscsabai Réthy Pál kórház oltópontjára 2021. június 29-én

Csütörtök óta 64 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, velük 809 491 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Egy beteg elhunyt, a halálos áldozatok száma 30 026-ra emelkedett. Megjelent a kormányrendelet az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról és lehet regisztrálni a harmadik oltásra.

Az aktív fertőzöttek száma Magyarországon a hivatalos adatok szerint pedig 31 308. Kórházban 78 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma a kormányzati járványportál adatai szerint 5 617 260 fő, közülük 5 428 980-an a második oltást is megkapták.

Közben megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben arról, hogy szeptember elsejéig minden egészségügyi dolgozót be kell oltani Magyarországon. Mentesség csak orvosi igazolás alapján kérhető. Aki nem oltatja be magát, az elveszítheti az állását.

Megnyílt a lehetőség az időpontfoglalásra a harmadik oltásra. Az eeszt.gov.hu oldalon a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat. Az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg, és mindkét oltását Magyarországon adták be neki.

A harmadik oltásra történő jelentkezés lehetőségét csak azok látják az időpontfoglaló felületen, akik megfelelnek a fenti feltételeknek. Az időpontfoglalóba a TAJ-szám és a születési idő beírásával lehet belépni. A harmadik oltások beadását augusztus elsején kezdik.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG