Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Pelé, Lineker, Neymar: búcsúzik a futballvilág Maradonától


Diego Maradona élete legnagyobb pillanatában: az 1986-os világbajnokság hőseként
Diego Maradona élete legnagyobb pillanatában: az 1986-os világbajnokság hőseként

Pelé azt írta, nagyszerű barátot veszített el, Gary Lineker szerint generációja és minden idők egyik legnagyobb labdarúgója volt az argentin világsztár. A brazil Neymar legendának nevezte a 60 évesen elhunyt Diego Maradonát.

A 60 éves korában elhunyt Diego Maradona minden idők egyik legnagyobb labdarúgója volt. Évtizedekig ment a vita azon, ő vagy Pelé volt a nagyobb játékos.

A brazil legenda az elsők között búcsúzott Maradonától. “Milyen szomorú hír. Nagyszerű barátot veszítettem el, a világ pedig egy legendát. Még sokat beszélünk majd róla, most csak annyit mondanék, Isten adjon erőt a családjának. Egy nap, remélem, együtt focizunk majd az égben” – fogalmazott Pelé.

Az 1986-os világbajnokság ikonikus mérkőzésén, az Argentína-Anglia találkozón az európai csapatban lépett pályára Gary Lineker. A csatár azt írta Maradonáról, hogy ő volt “generációm legnagyobb és bizonyára minden idők legjobb játékosa”.

Maradona volt válogatottbeli csapattársa, Ossie Ardiles így fogalmazott: “Köszönet, drága Dieguito a barátságodért, felemelő, máshoz nem hasonlítható futballodért. Egyszerűen, a futballtörténelem legjobb játékosa. Oly sok közös pillanatot élvezhettünk együtt, megállapíthatatlan, melyik volt a legjobb. Nyugodj békébben, drága barátom”.

A Paris St-Germain brazil támadója, Neymar egy közös fotót tett közzé Maradonáról és fiatalkori önmagáról , “a futball legendájának” nevezve az argentint.

Rajtuk kívül természetesen még sokan mások is fejet hajtottak Diego Maradona előtt, például az angol válogatott kapitánya, Harry Kane és csatára, Marcus Rashford.

A BBC összeállítása nyomán.
XS
SM
MD
LG