Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bajor kormányfő: “a gyomrom görcsbe rándul a budapesti út gondolatára”


Markus Söder aggódik.
Markus Söder aggódik.

Markus Söder arra kérte a Bayern München szurkolóit, ne utazzanak a magyar fővárosba a csütörtöki labdarúgó Szuperkupa mérkőzésre, melyen a BL-győztes bajor együttes az Európa Ligát megnyerő spanyol Sevillával játszik.

Markus Söder bajor kormányfő szerint tömeges fertőzésveszélyt jelentene az, ha a terveknek megfelelően 2100 bajor szurkoló a magyar fővárosba utazna a labdarúgó Szuperkupa csütörtöki mérkőzésére.

“A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest kockázatos hely. Nagyon vigyáznunk kell, ne kockáztassuk meg azt, hogy futball-Ischgl legyen belőle” – fogalmazott a Keresztényszociális Unió politikusa.

Az ausztriai Ischglben több ezer ember fertőződött meg az év elején, amikor sokan még ott töltötték síszünetüket a vírus európai kitörésének idején.

“Gondolják át újra, tényleg szükség van-e erre”

Markus Söder szerint a Budapestre utazó több ezer (a legutóbbi adatok szerint 2100) bajor szurkolónak a visszatéréskor karanténba kell vonulnia.

“Azt kérem, gondolják át újra, tényleg szükség van-e erre. A Szuperkupa egy izgalmas mérkőzés, de nem a szezon legfontosabb találkozója” – tette hozzá a Reuters szerint a bajor kormányfő.

A labdarúgó Szuperkupa hagyományosan az előző szezon Bajnokok Ligája- és Európa Liga-győztes klubjainak találkozója, inkább amolyan felkészülési mérkőzés, mint komoly tétre menő találkozó.

Magyar adatok, szigorúbb szabályok

Magyarországon a hétfői adatok szerint 876 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 18,866-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 686, 4401-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

Hétfőtől szigorodtak a magyar járványügyi előírások. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak szeptember 21-től a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni 23 órakor.

Minderről itt írtunk részletesebben, videónkon pedig megtekintheti a legfontosabb változásokat.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG