Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Változott a maszkviselésre kötelezettek köre, marad a határzár


Védőmaszkot viselő utasok egy budapesti villamoson 2020. június 7-én
Védőmaszkot viselő utasok egy budapesti villamoson 2020. június 7-én

Újabb kormányrendeletek jelentek meg éjszaka a Magyar Közlönyben, így például további két hónappal hosszabbította meg a kormány az ideiglenes határellenőrzést.

Kiterjesztették a maszkviselésre nem kötelezettek körét

Eddig csak az autizmussal élőknek nem kellett hordaniuk a maszkot, mostantól ez az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élők számára sem kötelező

A döntéssel figyelembe vették az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének szempontjait. Az ÉFOÉSZ korábban kérte a belügyminisztert, hogy a fogyatékossággal élőket se büntessék meg ha nem tudják elviselni a maszkot.

Közérdekű adatigénylés

Csakúgy, mint a tavaszi veszélyhelyzet idején, most is kitolta a közérdekű adatigénylésnél a válaszadási kötelezettség eddig 15 napos határidejét 45 napra, ami újabb 45 nappal meghosszabbítható. És a jelen állás szerint február 8-ig érvényben lévő határozat szerint szóban nem lehet előterjeszteni igényt.

Határellenőrzés

Megjelent a Magyar Közlönyben az is, hogy további két hónappal meghosszabbította a kormány a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendeletét, amely így 2021. február elsejéig lesz hatályban. veszíti a hatályát.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG