Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még mindig 40 ezer felett van az aktív koronavírus-fertőzöttek száma


Neumann-Mészáros Melinda székesfehérvári háziorvos oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját 2021. március 17-én
Neumann-Mészáros Melinda székesfehérvári háziorvos oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját 2021. március 17-én

Az elmúlt 24 órában 106 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, velük a járvány kezdete óta összesen 807 428 főre nőtt az ismert fertőzöttek száma. Ketten elhunytak a járvánnyal összefüggésben, velük a halálos áldozatok száma 29 950 főre emelkedett.

A beoltottak száma 5 389 058, közülük 4 360 313-an már a második oltást is megkapták. Az aktív fertőzöttek száma 42 851 főre csökkent. 289 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen, írja a járvány miatt létrehozott kormányzati portál.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a közmédiában aggasztónak nevezte, hogy még mindig hárommillió magyar nincs beoltva. Szerinte őket megtalálhatják a különféle mutánsok, amelyek mindegyike ellen védenek a Magyarországon engedélyezett vakcinák.

A járványportál szerint a magyar lakosság 55%-a már megkapta az oltást. A 12-15 éves korosztályban eddig 40 ezren regisztráltak és 4 ezer gyermeket már beoltottak, ők Pfizer vakcinát kapnak.

Megnyílnak a szerb-magyar határátkelők

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában jelentette be, hogy június 23-án a koronavírus-járvány miatt lezárt szerb-magyar határátkelők mindegyike újra megnyílik, és a megszokott rend szerint működik majd.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter szerdai, pozsonyi látogatásán arról beszélt, hogy június 24-től visszaállítja Magyarország „a belső schengeni határain a normális átjárást”, de az egyelőre nem világos, hogy ez pontosan kikre vonatkozik, és megmarad-e például a védettség valamilyen szintű igazolási kötelezettsége határátlépéskor.

XS
SM
MD
LG