Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor szerint az Európai Unió nem tud fogást találni a pedofiltörvényen


Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án

A Parlamentben kedden megszavazott, a bírálói szerint a meleg közösségeket súlyosan sértő törvényről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Orbán Viktornak nem tűnik melegellenesnek a törvény, szerint az kizárólag a gyermekek védelméről szó, nem pedig a 18 éven felüli korosztályról.

„Ez egy szabad ország, úgy élnek, ahogy akarnak. Hogy milyen orientációjuk, életvezetésük van, az rájuk tartozik, felnőtt emberek. De a gyerekeket védeni kell, a törvény erről szól” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt javasolta a melegközösség tagjainak, hogy olvassák el a törvényt, akkor látják majd, hogy annak kiindulópontja az, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, ezt semmilyen intézmény nem veheti el. A gyerek a szülőé, az apjáé és az anyjáé". Szerinte Brüsszelben nem tudnak majd fogást találni a törvénycsomag miatt Magyarországon.

Németország a mérce az oltásokban

Orbán Viktor aggasztónak tartja, hogy Magyarországon van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Szerinte a magyarok azt gondolják, túl vagyunk a járványon, pedig ez egy olyan vírus, ami nem múlik el, itt lesz, és aki nem oltatta be magát, azt meg fogja találni.

A miniszterelnök a németeket tekinti mércének oltási hajlandóságban, és megismételte, hogy aki be van oltva, azt az szerinte védett minden, eddig ismert variánssal szemben.

"Mintha nem kaptak volna oltást" - antitestek nélkül két dózis vakcina után
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:19 0:00

XS
SM
MD
LG