Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Meghívták Orbánt az amerikai CPAC konferenciára


Orbán Viktor (j) és Tucker Carlson Budapesten 2021. augusztus 2-án
Orbán Viktor (j) és Tucker Carlson Budapesten 2021. augusztus 2-án

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

A CPAC egy 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg, és amely a csaknem fél évszázados működése alatt az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungary-n is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában, ahol egyebek mellett ismertette a jobboldal sikerének világszerte alkalmazható 12 pontos receptjét.

„A magyar recept első pontja: a saját szabályaink szerint kell játszani. Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat. Churchill mondta: ha vannak ellenségeid, az a biztos jele annak, hogy valamit jól csinálsz. Éppen ezért nem szabad, hogy eltántorítson, ha kígyót-békát kiabálnak ránk, az sem, ha szalonképtelennek minősítenek, és az sem, ha külföldön bajkeverőként kezelnek. Sőt, az a gyanús, ha mindez nem történik meg. Jegyezzék meg, kérem, aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog” - mondta Orbán májusban a CPAC Hungary-n.

„A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudjuk bemutatni, ha van média, ami segít ebben. A baloldali vélemény csak azért tűnhet többséginek, mert a média segít nekik felerősíteni a hangjukat. Éppen az a baj, hogy a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik. Akik a riportereket az egyetemeken tanították, már azok is progresszív baloldali elveket vallottak. És amint megjelenik egy konzervatív szereplő a médiatérben, kritizálják, nekiesnek, lejáratják, és szalonképtelenné teszik. Én ismerem a nyugati demokrácia régi ethoszát, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie. Így kellene lennie. De, Barátaim, a demokraták – például Amerikában – nem tartják be ezeket a szabályokat. Próbálják meg összeszámolni, hány médium szolgálja ki a Demokrata Pártot! A CNN, a New York Times, és még sorolhatnám, estig sem érnék a végére. Persze a Grand Old Partynak is vannak szövetséges médiumai, de azok nem veszik fel a versenyt a liberális médiauralommal. Egyedül Tucker Carlson barátom teszi oda magát rendíthetetlenül. Az ő műsora a legnézettebb. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy éjjel-nappal ilyen műsoroknak kellene menniük, ahogy Önöknél mondják: twenty-four-seven” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

„Leplezd le ellenfeleid szándékát! A média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek. Tabudöntögetőnek is kell lenni. Ezt talán az amerikai barátaimnak nem kell bemutatnom, mert ki lenne nagyobb tabudöntögető, mint maga Donald Trump elnök? De lehet még fokozni a dolgot: nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni. Mi itt, Magyarországon ezt úgy csináljuk, hogy már azelőtt napvilágra hozzuk, mire készül a baloldal, még mielőtt megtennék. Először tagadni fogják, de aztán még nagyobb lesz a siker, amikor kiderül: végig nekünk volt igazunk. Itt van például a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda. Ez itt nálunk még új dolog, de mi már most megsemmisítettük. Mi ezt az ügyet napvilágra hoztuk, és népszavazást tartottunk róla. A gyermekek érzékenyítését a magyar emberek elsöprő többsége elutasította. Azzal, hogy korábban fedtük fel, mire készül a baloldal, védekezésre kényszerítettük őket, és végső soron el kellett ismerjék, hogy valóban ez a tervük, hiszen támadták a mi kezdeményezésünket” – mondta Orbán Viktor.

XS
SM
MD
LG