Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megsemmisítették a CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi engedélyét


A debreceni CATL gyár építése
A debreceni CATL gyár építése
A Kúria új eljárás lefolytatására kötelezte a katasztrófavédelmi hatóságot az egyik debreceni akkumulátorberuházás ügyében. A helyi tiltakozókat a perben képviselő Schiffer András ügyvéd szerint a döntés következtében le kell állítani az üzem építését.
November 29-én a Kúria megsemmisítette a kínai CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi engedélyét – tette közzé a hírt Schiffer András korábbi országgyűlési képviselő, ügyvéd a Facebook-oldalán. A szervezetet a perben képviselő Schiffer szerint azért semmisítette meg a Kúria a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által a CATL-nek kiadott engedélyt, mert a biztonsági jelentés kiegészítése kapcsán a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.
Az engedélyt Horváth Nándor László debreceni aktivista, a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csoport tagja támadta meg.
A Szabad Európa is rendszeresen beszámol a közvéleményt országszerte foglalkoztató akkumulátorberuházásokkal kapcsolatos fejleményekről és a kapcsolódó helyi tiltakozó akciókról. A Debrecenbe tervezett üzemekről ottani partnerszerkesztőségünk, a Debreciner segítségével tudósítunk.
A debreceni lap megkereste a mai hír kapcsán Horváth Nándor Lászlót, aki szerint a mostani döntés még nem jelenti azt, hogy nem épül meg az akkumulátorgyár. Igaz – tette hozzá –, az biztos, hogy a tiltakozók időt nyertek.
  • 16x9 Image

    Horn Gabriella

    Horn Gabriella a Szabad Európa rovatvezetője. Több mint húsz éve újságíróként dolgozik. Cikkei az online és a nyomtatott sajtóban jelentek meg, televíziós riporter is volt. Az alapítás óta szerzője volt az atlatszo.hu oknyomozó portálnak, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben segítette a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását. ​A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben. 

XS
SM
MD
LG