Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megvehetik a legnagyobb montenegrói mobilszolgáltatót Jászai Gellérték


A 4iG Nyrt. székháza Budapesten, 2021. március 30-án
A 4iG Nyrt. székháza Budapesten, 2021. március 30-án

Felvásárolná a Telenor Montenegrót a hazai informatikai közbeszerzések egyik legnagyobb nyertese, a Jászai Gellért vezette 4iG. További felvásárlásokat is terveznek a Balkánon.

Nem kötelező érvényű megállapodást kötött a Telenor Montenegróval a hazai közbeszerzési piac egyik nagypályás játékosa, a Jászai Gellért irányította 4iG Nyrt. Jászai Gellért jó ideig Mészáros Lőrinc közeli munkatársának számított, de a leggazdagabb magyar tavaly nyáron kiszállt ebből a cégből.

Ha a helyi versenyhivatal is jóváhagyja az üzletet, akkor a legnagyobb montenegrói mobilszolgáltató felvásárlását idén decemberig le is zárhatja a 4iG. A balkáni cég a mobilszegmensben 338 ezer előfizetővel bír. Tájékoztatásuk szerint szinte egész Montenegrót lefedik a mobilhálózatukkal, például az összes strandot és főbb utat.

A podgoricai székhelyű Telenor Montenegro 2020-ban 43 millió eurós (15 milliárd forintos) árbevételt jelentett be. A 4iG pedig további nyugat-balkáni felvásárlásokat tervez tőzsdei közleményük szerint. A 4iG egyébként idén februárban az állami Antenna Hungáriával is közös üzletbe fogott, közös műholdas távközlési cégük lett.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG