Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

73 milliós osztalékot vett fel cégéből a Schadl–Völner-ügy egyik vádlottja


A Völner–Schadl-per a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 13-án
A Völner–Schadl-per a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 13-án

A férfi – az ügy nyolcadrendű vádlottja – egyike azoknak a korrupt végrehajtóknak, akiket februárban jogerősen is elítéltek, mert kenőpénzt fizettek Schadl György volt végrehajtó kari elnöknek.

Első fokon ötmilliós büntetést kellett volna fizetniük, de ezt végül februárban jogerősen megfelezték, 2,5 millió forintra mérsékelték azzal az indokkal, hogy a vádlottak nyilatkoztak a vagyoni, jövedelmi viszonyaikról, és egyikük sem számolt be az átlagtól eltérő összegű jövedelemről – írja a 24.hu.

A nyolcadrendű vádlott ugyanakkor néhány hónappal később 73 millió forint osztalékot vett fel Dr. Majorosi Eszter Végrehajtói Irodájától, amely végelszámolás alá került. Ez a márciusi nettó átlagjövedelem alapján számolva az éves nettó jövedelem csaknem tizennégyszerese – teszi hozzá a lap, amely úgy tudja: az elítélt végrehajtó irodája kevesebb mint három és fél éves tevékenysége során 426 millió forint profitot termelt, amiből a vádak szerint 254 millió forintnyi osztalék került Schadl Györgyhöz.

A Szabad Európa több cikkben is foglalkozott a Schadl–Völner-üggyel és következményeivel, ezeket itt olvashatja el.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG