Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mol: A vállalat alkalmazottai nem voltak ott a pakisztáni támadás helyszínén


Dolgozók a Mol Pakistan Makori központi feldolgozóüzemében 2018. március 28-án

Nem volt jelen Mol-alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál, ahol kedden támadás érte a biztonsági erőket – közölte a Mol az MTI-vel. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították és biztonsági üzemmódba helyezték, amíg befejeződik a helyszíni hatósági vizsgálat.

Az olajtársaság tájékoztatása szerint a támadás a Mol által üzemeltetett Tal Blockban található két kút közelében történt. A területet őrző biztonsági erők – pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök – hat tagja életét vesztette, Mol-alkalmazott azonban nem volt jelen a támadás helyszínén.

A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a munka, és leszögezték, hogy az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

A pakisztáni hatóságok keddi közlése szerint a Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli, a Hangu körzetben található létesítménye ellen iszlamista szélsőségesek intéztek támadást.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG