Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mostantól csak hetente közölnek magyar járványadatokat – három nap, 65 halott a Covid miatt


Az oltásról tájékoztat az orvos egy férfit a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 20-án
Az oltásról tájékoztat az orvos egy férfit a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 20-án

Péntek óta 2183 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, az elmúlt három napban elhunyt 65 beteg. A kedvező járványhelyzetre hivatkozva májustól heti adatközlésre áll át a kormányzati járványportál.

Az újonnan regisztráltakkal a járvány kezdete óta összesen 1.903.200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytaké 46.266 főre emelkedett. A legtöbb új fertőzött a járványportál adatai szerint Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Az aktív fertőzöttek száma 48.873. Kórházban 1310 koronavírusos beteget ápolnak, közülük negyvenen vannak lélegeztetőgépen. A kedvező járványhelyzetre hivatkozással májustól heti adatközlésre áll át az állam, vagyis legközelebb a jövő héten közölnek járványadatokat a kormányzati portálon.

Az írják ugyanakkor, hogy a koronavírus elleni vakcina továbbra is elérhető lesz a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál. A kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással.

Rusvai Miklós víruskutató arról beszélt az Infostartnak, hogy az őszi szezonban vélhetően jön majd egy hatodik vírushullám, de a legtöbb szakember arra számít, hogy az már csak egy náthajárvány lesz, az influenzánál is enyhébb. Mint mondta, valószínűleg nagy számban jelentkeznek majd légzőszervi megbetegedések, de sem az egészségügynek, sem a lakosságnak nem jelent majd akkora megterhelést, mint a korábbi járványhullámok.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG