Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Moszkva Biden feleségét, lányát és több szenátort is feltett a szankciós listájára


Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben, Moszkvában 2022. május 16-án (képünk illusztráció)
Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben, Moszkvában 2022. május 16-án (képünk illusztráció)

Oroszország Joe Biden amerikai elnök feleségét, Jillt és lányát, Ashley-t is felvette azon amerikaiak listájára, akiket Moszkva szankciókkal sújt válaszul Washington Oroszország elleni lépéseiért az ukrajnai háború miatt.

A moszkvai külügyminisztérium keddi közleményében közölte, hogy a listára 23 további akadémikust és amerikai tisztségviselőt, köztük Mitch McConnell, Charles Grassley, Kirsten Gillebrand, Susan Collins, Ben Sass és Martin Heinrich szenátort is felvették.

„Az orosz politikai és közéleti személyiségek elleni egyre bővülő amerikai szankciókra adott válaszul 25 amerikai állampolgár került fel a feketelistára, köztük az oroszellenes narratíva kialakításáért felelős szenátorok és az oroszellenes korlátozásokat kidolgozó McFaul–Yermak-csoport tagjai, valamint Joe Biden elnök családtagjai” – áll a közleményben.

A listán szereplő személyeknek tilos belépniük orosz területre.

Az Egyesült Államok vezette azokat a nemzetközi lépéseket, amelyek során Oroszországgal szemben súlyos szankciókat vezettek be a február 24-én indított ukrajnai invázió miatt.

Washington és az Európai Unió szankciókat vezetett be magánszemélyek ellen, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök, lányai, Szergej Lavrov külügyminiszter és családtagjai, valamint több, Putyinhoz köthető oligarcha ellen.

Emellett súlyos következményekkel járó gazdasági szankciókat is bevezettek Oroszországgal szemben, például pénzügyi hálózatának nagy részét kizárták a nemzetközi tranzakciókból, befagyasztották a vagyonát, és részleges embargót vezettek be az orosz kőolajimportra.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG