Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Közös EP-listán indul a DK, az MSZP és a Párbeszéd


Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció kampányzáró ülésén, 2021. szeptember 17 -én Budapesten.
Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció kampányzáró ülésén, 2021. szeptember 17 -én Budapesten.

Dobrev Klára, a DK elnöke lesz a három párt közös listájának vezetője. A budapesti önkormányzati választásokon is együtt indulnak.

Szerda délben sajtótájékoztatón jelentette be a három párt elnöke, hogy stratégiai megállapodást kötöttek. Ennek keretében a DK az MSZP és a Párbeszéd közös listán indul a júniusi Európai Parlamenti és fővárosi választásokon.

Céljuk az Orbán-kormány leváltása 2026-ban, ami arra utal, hogy most azt tervezik: a következő országgyűlési választáson is együtt indul ez a három párt.

A három párt közös listájának elején Dobrev Klára áll, őt három DK-s jelölt követi. Az ötödik helyen az MSZP-s Tüttő Kata áll, a 6. helyen ismét DK-s jelölt áll, a 7. pedig Párbeszédes politikus lesz akit ismét négy DK-s, egy MSZP-s, egy DK-s és egy párbeszédes követ. Ennél több nevet nem árultak el.

A Párbeszéd első jelöltje Jávor Benedek lett volna, de Karácsony Gergely most azt mondta a megállapodás fényében újra kell gondolniuk a személyi kérdéseket.

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG