Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több mint ezer magyar halt meg a járványban egy hét alatt


Embléma a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézeten 2021. augusztus 25-én
Embléma a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézeten 2021. augusztus 25-én

Egyre inkább elszabadul a járvány Magyarországon, folyamatosan nő a kórházi kezelésre szorulók és a napi áldozatok száma is. Előző napról 176 közvetlen áldozatot jelentettek csaknem 13 ezer regisztrált új fertőzött mellett.

A járvány 176 újabb áldozatát jelentette az állami tájékoztatás előző napról. A közvetlen áldozatok száma így az elmúlt hét nap során átlépte az ezer főt.

Ha továbbra sem sikerül csillapítani a járvány terjedését, ilyen gyors halálozási tempóval év végéig még egy Hévíz- vagy Pannonhalma-méretű kisváros teljes lakosságának megfelelő ember életét veheti el a vírus Magyarországon. Október elején még a legrosszabb, bármiféle beavatkozás nélküli forgatókönyvek számoltak napi 150 körüli halálesettel.

Jelenleg 6840 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük 664 ember állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgéppel tartják őket életben. Regisztráltak emellett csaknem 13 ezer új fertőzöttet is.

A netes regisztráció nélküli oltási lehetőség során ötször annyi első oltást sikerült beadni, mint a korábbi hetek átlagos napjain. Előző nap 14 ezer első oltást adtak be. Nem egyértelmű, hogy eddig miért ragaszkodott az állam az internetes regisztrációhoz, ha bármikor el lehet tekinteni tőle.

Megint tartanak a helyiek a balatoni turistáktól

Szoronganak a balatoni települések az enyhe idő miatt a hétvégékre leutazók fertőzésveszélye miatt. A települések állandó lakóinak átlagéletkora magas, így az ott élők különösen kitettek a járványnak.

Egyre több önkormányzatnál mondják le az egyébként még mindig megengedett tömegrendezvényeket, máshol a nyilvánosság kizárásával tartanak meg inkább egy-egy eseményt.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG