Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem halad már az oltási program, elhunyt újabb 29 fertőzött


Oltáshoz készülődnek a Debreceni Egyetem Bethlen utcai járóbetegközpontjában 2021. december 6-án
Oltáshoz készülődnek a Debreceni Egyetem Bethlen utcai járóbetegközpontjában 2021. december 6-án

Továbbra sem tudott felgyorsulni az oltási program, alig adnak már be első oltást. Elhunyt újabb 29 koronavírusos beteg, csökkent viszont a kórházban ápolt fertőzöttek száma.

A járvány újabb 29 közvetlen áldozatát jelentette a magyar állami egészségügy április 27-én. A magyarországi közvetlen halálos áldozatok száma így 46.162 főre emelkedett.

1451 koronavírusos beteg állapota olyan súlyos, hogy kórházban ápolják őket. A kórházban ápoltak közül 38 beteget próbálnak lélegeztetőgéppel életben tartani. Mindkét szám némileg alacsonyabb, mint az előző napi hasonló érték.

Az oltási program továbbra is nullához közeli tempóban működik, az előző nap során az egész országban kevesebb mint kétszáz első oltás beadását sikerült megoldani. 6 millió 406 ezer ember kapott eddig legalább egy oltást az országban, három oltást 3 millió 862 ezren. További járványügyi adatokért kattintson kapcsolódó aloldalunkra.

Budapest északi részén, Miskolcon és Székesfehérváron növekedést mutat a koronavírus-koncentráció a szennyvizekben, jelentette tegnap az NNK. Országos átlagban viszont kismértékű csökkenést figyeltek meg.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG