Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az elmúlt napokban is még több mint száz magyar halt bele a járványba


Nyíregyházán oltanak 2021. április 21-én
Nyíregyházán oltanak 2021. április 21-én

Emelkedett a járványügyi halálozások mértéke, csökkent viszont a kórházban ápoltak száma múlt héthez képest. Az oltási program már jó ideje áll, napi száz körül az új beoltottak száma.

Több mint harmadával emelkedett a járványban elhunytak száma múlt héten az előző héthez képest, közölte az állam május 18-án. Egy hét alatt 103 újabb közvetlen áldozatot regisztráltak a korábbi 77-hez képest.

Hétről hétre csökken a járványban elhunytak száma Magyarországon, jelentette be múlt héten még Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a köztévében. Ennek tehát az ellentétét jelentette az állam rögtön a következő jelentésében.

Csökkent viszont a kórházi ápolásban részesülő fertőzöttek száma. Jelenleg 742 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük huszonegy beteg állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel próbálják őket életben tartani.

Az elmúlt héten is kevesebb mint ezer ember első oltását sikerült megszervezni. Az oltási program lényegében hónapok óta áll, de folyamatosan közli a kormányzati tájékoztatás, hogy hivatalosan még nagyon is tart.

Ezen a héten már nem kötelező maszkot hordani az európai repülőjáratokon. Egyes légitársaságok ettől még hozhatnak szigorúbb biztonsági előírásokat a saját járataikon. Minderről alább olvashat.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG