Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

32-en haltak meg múlt héten a járványban


Lázat mérnek Nyírbátorban 2021. november 24-én
Lázat mérnek Nyírbátorban 2021. november 24-én

Kitartóan csökken a kórházban lévő koronavírusosok száma, múlt héten viszont elhunyt a járványban újabb 32 ember. Az oltási program lényegében áll, az ország kétharmadát sikerült másfél év alatt átoltani.

Az elmúlt hét nap során Magyarországon újabb 32 halálos áldozata volta koronavírus-járványnak. A közvetlen áldozatok száma velük együtt 46.626 embernél jár. Az egész világon ez az egyik legrosszabb járványkezelési adat népességarányosan.

Közben tovább csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, jelenleg 197 főnél tart. Kilenc ember van olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgéppel tartják életben.

Az oltási program továbbra is lényegében áll. Az elmúlt hét nap alatt átlagosan napi 63 oltást sikerült megszervezni. Az állam hivatalosan továbbra is próbálja elérni az oltatlanokat, de július második hetétől már csak péntekenként lesz vakcináció a kórházi oltópontokon.

A járvány kezdete óta eltelt másfél év alatt az ország kétharmadához sikerült legalább egy oltást eljuttatni, ez 6 millió 411 ezer embert jelent.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG