Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már hétköznap is csak 2,5 ezer ember kapta meg az első oltását Magyarországon


Tiszavasváriban oltanak 2021. január 28-án.
Tiszavasváriban oltanak 2021. január 28-án.

Újabb öt halálos áldozat mellett az elmúlt hetek trendjének megfelelően tovább növekedett a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. Lelassultan csordogál az oltási tempó továbbra is.

A járvány újabb öt áldozatát jelentette be az állami tájékoztatás szeptember 21-én. Így a közvetlen áldozatok száma 30 141 főre emelkedett.

Tovább növekedett a kórházi ápolásra szoruló, súlyosabb állapotú fertőzöttek száma is. 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban jelenleg, közülük 45 beteg tartanak életben lélegeztetőgéppel.

Már hétköznap is alig adnak be első oltásokat Magyarországon, hétfőn nagyjából 2,5 ezer ember első oltását sikerült megszervezni. Az állam ismét nem adta ki, hogy hány regisztrált van épp. De a korábbi adataik alapján még százezres nagyságrendben lehetnek olyanok, akik hiába kérték, nem sikerült eljuttatni hozzájuk az első oltást sem.

Pillanantyilag egyébként 5 millió 862 ember kapott legalább egy oltást az országban.

Magyarország a kezdeti előny után visszaesett az EU-s átlaghoz képest, a korlátozások tavasz végi feloldása óta jelentősen csökkent az oltási tempó.

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG