Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elhunyt újabb 36 koronavírusos beteg, 107 első oltást sikerült beadni kedden


Miskolcon oltanak koronavírus ellen 2022. március 2-án
Miskolcon oltanak koronavírus ellen 2022. március 2-án

Kissé csökkent a kórházban lévő fertőzöttek száma, ismét belehalt viszont a járványba 36 koronavírusos beteg. Az oltási program lényegében továbbra is áll.

A koronavírus-járvány újabb 36 áldozatát jelentette az állam szerdán. Így Magyarországon már 45.647 közvetlen áldozatot tartanak nyilván, ez lakosságarányosan a világon az egyik legrosszabb adat az országokat összehasonlítva.

Némileg csökkent viszont a kórházban ápolt, súlyosabb betegek száma, ők 1785-en vannak épp. 49 fő állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel tartják őket életben. Kicsit kevesebb mint háromezer új fertőzöttet regisztráltak, de ez az adat erősen függ az elvégzett tesztek számától is.

Az előző nap során országos szinten nullához közeli első oltást adtak be. Egészen pontosan 107 első oltás beadását sikerült megszervezni, miközben az ország több mint harmada nem jutott még egy oltáshoz se. Ez messze az uniós átlag alatti érték.

De a többi oltás is szinte teljesen leállt, negyedik oltásból ezret adtak be, harmadikból kevesebb mint ötszázat. További járványadatokat alább talál.

Az országos átlagot tekintve megállt az előző hetekben látott növekedés a szennyvíz koronavírus-koncentrációjában, írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán és Szolnokon még csökkent is az érték.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG