Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kétszáz első oltásnál is kevesebbet sikerült megszervezni tegnap


A pásztói Margit kórházban oltanak 2022. március 3-án
A pásztói Margit kórházban oltanak 2022. március 3-án

Ismét csökkent a kórházban lévő fertőzöttek száma, viszont az előző nap során is belehalt a járványba 54 magyar. Az oltási program jó ideje gyakorlatilag áll.

A járvány újabb 54 áldozatát jelentette be az előző napról a magyar állam március 9-én. Velük együtt a közvetlen halálos áldozatok száma 44.549 emberre emelkedett Magyarországon a hivatalos nyilvántartás szerint.

A nagyságrend érzékeltetetéséhez: ez annyi embert jelent, mintha két év alatt a járvány a csecsemőtől az aggastyánig megölt volna mindenkit Nagykanizsán vagy Dunakeszin.

Tovább csökkent viszont a kórházba került fertőzöttek száma. 2617 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 118 ember állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépen tartják. További, frissülő járványadatokat alább kattintva talál.

Az oltási program jó ideje alig működik az újabb emberek beoltása terén, tegnap 183 ember kapta meg az első oltását. Nagyjából 3,4 millió ember nem kapott még egy oltást sem Magyarországon. Harmadik oltásból majdnem pontosan ezret sikerült megszervezni előző napra. Egyelőre nem látszik, hogy az oltások beadása mitől gyorsulhatna fel.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG