Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Orbán Viktor az adóhatóság segítségével is kampányol


A NAV alá tartozó Pénzügyőr Zenekar fellépése a nemzetközi vámnap alkalmából, 2022. január 26-án
A NAV alá tartozó Pénzügyőr Zenekar fellépése a nemzetközi vámnap alkalmából, 2022. január 26-án

Orbán Viktor kampánylevelet küldött a választások előtti ajándék pénz mellé.

A rendszerváltás óta nem tartott a kormány akkora pénzosztást választási évben, mint idén. Ennek legnagyobb eleme egy egyszeri, hatszázmilliárdos osztogatás egy kedvezményezett csoportnak, a családosok szja-előlegének visszatérítése. Emellé most egy kampányszlogenekkel dúsított tájékoztató levelet is küldött a NAV és a magyar állam, a levélen pedig már Orbán Viktor a feladó, mutatta be a 444.hu.

Kiknek, kiktől
Az egyszeri ajándék pénz nagy nyertesei azok a gyermeket nevelők, akiknek nem csökkent a jövedelmük a járvány második éve alatt. Jelentős részben pedig azok fizetik ezt – más adókon keresztül –, akik például elvesztették a munkájukat a járvány során. Mindezzel párhuzamosan Továbbadó névvel civil mozgalom indult arra, hogy aki megteheti, ajánlja fel jótékony célra ezt a különleges juttatást. Szerintük ez az adóbevétel hiányozhat később olyan helyekről, ahol nagyobb szükség lenne rá.


Gulyás Gergely szerint Orbán Viktor semmiképp nem fog kiállni Márki-Zay Péterrel nyílt vitára, mondta el a Demokratának adott interjúban. Gulyás elmondása szerint azért, mert Márki-Zay nem beszél elég egyértelműen, illetve szerinte a kormányváltás után sem dönthet majd az új miniszterelnök érdemben az ország sorsáról.

Márky-Zay Péter a HVG-nek adott interjúban legfontosabb külpolitikai iránynak azt jelölte ki, hogy inkább nyugati szövetségeseinkkel működjünk együtt, csatlakozna például az Európai Ügyészséghez. Elmondta még többek között, hogy újratárgyalnák a jelenleg titkosított szerződéseket, például a paksi bővítési szerződést, ahogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal vagy a kínai Fudan Egyetem magyar támogatásának szerződését is. Szerinte Orbán legutóbbi találkozójukon „lélekben kapott egy pofont” Putyintól, hiszen a korábbi szívélyes fogadtatások után most látványosan megalázó helyzetekbe hozta őt az orosz elnök. Az ATV-ben pedig arról is beszélt, hogy Bige László nagyjából tízmillió forintot adott a kampányához.

Szijjártó Péter szerint „európai vezetők szinte egymásnak adják a Kreml kilincsét”, miután Orbán után Macron elnök is találkozott Putyinnal Moszkvában. Ezt a magyar miniszterelnök „jégtörő hatásának, békemissziójának” tudta be. Szijjártó három nappal korábban még arról beszélt, hogy semmi szükség magyar közvetítésre ebben a helyzetben, Putyin eleget tárgyalt előtte is Macron vagy Biden elnökkel.

Jakab Péter arról írt, hogy a a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjét, Varga Ferenc közgazdászt a parlamentbe juttatnák. A Jobbik vezetője szerint Varga Ferenc be fog kerülni a párt listájáról. Jakab Péter leírta még, hogy a kvótákat ellenzi, de a tehetséget származástól függetlenül támogatja.

Lazábban kapcsolódik a pártok kampányához, de a Nemzeti Választási Iroda eközben mintegy száz, hazánkban élő nagykövetnek és diplomatának külön magyarázóestet tartott székházában a választás menetéről, írta meg az Infostart.

Minden hétköznap egy cikkben foglaljuk össze az április 3-ra kiírt választás friss kampányhíreit. Így könnyen követheti a pártok és jelöltek népszerűségét célzó nyílt vagy burkolt történéseket.
  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG