Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napi kampány: Az orosz invázió bekerült a kampányba is


Az orosz invázió kezdete után a főpolgármester kitűzette a városházára az ukrán zászlót is 2022. február 23-án
Az orosz invázió kezdete után a főpolgármester kitűzette a városházára az ukrán zászlót is 2022. február 23-án

Beszivárgott a háború is a kampányba, a miniszterelnök bizonyos baloldali javaslatok ellen kívánt fellépni ez ügyben.

Önmagában nem különösebben kampánymozzanat, ha a politikusok állást foglalnak szakpolitikai, külpolitikai kérdésekben, hiszen ez az egyik dolguk. A kormánymédia és Orbán Viktor azonban némileg kampányosította az Ukrajna elleni orosz inváziót, amikor utóbbi bejelentette, hogy ismeretlen baloldali javaslatokkal szemben a magyar kormány semmiképpen nem küld fegyvereket vagy katonákat egyik félnek se a térségbe. Ilyen kérés vagy javaslat azonban még nem hangzott el sem belföldi szereplőktől, sem a nemzetközi szövetségesek képviselőitől. Itt olvashat arról, hogy mit érthettek félre.

Szijjártó Péter külügyminiszter eközben napok óta nem mondja ki belföldre szóló nyilatkozataiban azt, hogy Oroszország vagy Putyin, míg Ukrajnát megjelöli. Rendre „keleti álhírekről”, „nagy országokról” vagy „a katonai támadásról” beszél, ami a jelenlegi helyzetben feltűnő.

A korrupcióval gyanúsított MSZP-s Horváth Csaba zuglói polgármester politikai tartalmúnak érzi a meggyanúsítását, azt pedig még megfontolja, hogy az MSZP listájáról visszalép-e, mondta el az ATV-ben. Ismeretlenek ellopták a Nyomtass te is! kiadvány címét és fejlécét, majd főképp Szabó Tímea ellenzéki képviselőjelölt elleni, fideszesnek tűnő, impresszum nélküli propagandaanyagot kezdtek el így bedobálni óbudai lakosok postaládájába. Az eredeti kiadvány készítői feljelentést fontolgatnak, írta meg a 444.hu.

Melegjogi szervezetek kérték Márki-Zay Péter mozgalmát, hogy vegyék le az egyik kampányvideójukat, írta a Mérce. Szerintük a Szájer József melegorgiás botrányával foglalkozó videó ebben formájában Szájer vélelmezett szexuális irányultságát köti össze a szabályszegéssel, az orgiákkal és az illegális drogfogyasztással.

190 ezer romániai magyar állampolgár regisztrált eddig a magyarországi választásra, írta meg a HVG. Ők levélben is szavazhatnak, ha nincs magyarországi bejelentett lakcímük. Ebből a szempontból előnyösebb helyzetben vannak, mint a kivándorolt magyarok jelentős része. Akiknek ugyanis hivatalosan magyarországi az állandó lakcímük, kizárólag személyesen szavazhatnak.

Az egykori jobbikos Varga-Damm Andrea mégsem indul új pártjával a választásokon, írta meg a Népszava. Nem akarja ugyanis más pártok esélyeit rontani. Volner János is visszakozott új pártjával pár hete, ő azonban konkrétan kijelentette, hogy a jobboldali szavazatokat nem szeretné megosztani.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG