Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Napok óta csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma


Koronavírus - ellenőrzés a hegyeshalmi határátkelőnél
Koronavírus - ellenőrzés a hegyeshalmi határátkelőnél

A hivatalos kommunikáció szerint az elmúlt 24 órában 5 077 új fertőzöttet azonosítottak, elhunyt 291 beteg. A beoltottak száma 2 900 383, közülük 1 217 258-an a második oltást is megkapták. A múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy ha az oltottak száma eléri a hárommilliót, újabb enyhítésekről dönthet a kormány.

A kormányzati járványportál szerint az elmúlt 24 órában 5 077 új fertőzöttet regisztráltak, velük a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 291 beteg, velük az elhunytak száma 23 708 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 272 459 főre nőtt. 10 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 249-en vannak lélegeztetőgépen.

Oroszi Beatrix, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja a Népszavának arról beszélt, hogy március 24-e és 27-e között érte el Magyarországon a járvány harmadik hulláma a csúcsát, a fordulat két és fél héttel a március 8-i intézkedések után állt be, és most a harmadik hullám csúcsához képest 40 százalékkal csökkent az átlagos napi regisztrált esetszám.

A szakember ugyanakkor arról is beszélt, hogy még mindig veszélyes zónában vagyunk, az egészségügy terheltsége még mindig magas, a lazítások pedig lassítják a járvány lecsengését.

Oroszi Beatrix az általános iskolák április 19-re tervezett nyitásáról azt mondta, hogy amíg valamennyi pedagógus meg nem kapja a második oltását és azt követően nem telik el még további két hét, a tanároknak, illetve az iskolába járó diákoknak maszkot kellene viselni és távolságot kellene tartani.

A szakember úgy látja, hogy ha "elég fegyelmezettek leszünk április-május folyamán, és az oltottak száma is kellően magas, akkor nyár elejére eljuthatunk a teljes nyitásig”.

XS
SM
MD
LG