Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nekihajtott autójával egy férfi a német kancellár hivatali épületének


Az autó, amellyel nekihajtottak a német kancellária kapujának Berlinben 2020. november 25-én.
Az autó, amellyel nekihajtottak a német kancellária kapujának Berlinben 2020. november 25-én.

Egészen pontosan a kancellária kapujába csapódott bele az autó, amelynek oldalára jelszavakat mázoltak. Azt nem tudni, hogy Angela Merkel az épületbe volt-e az incidens idején.

Azt is vizsgálják még, hogy szándékosságról van-e szó. Az mindenesetre biztos, hogy a kocsit vezető férfit őrizetbe vették.

A dpa beszámolója szerint sem a Berlin központjában álló kancellária kerítésében, sem az autóban nem esett komolyabb kér, ennek ellenére egy sérültet a helyszínen, mentőautóban láttak el.

A jármű egyik felére az „Átkozott gyermek- és idősgyilkosok”, a másik oldalára pedig a „Le a globalizációs politikával” feliratot fújták fehér festékkel.

Az incidens éppen azon a napon történt, amikor Angela Merkel videokonferenciát tart Németország 16 tartományi miniszterelnökével a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos újabb lépésekről.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG